Eiku Metropolia.

Elokuun alusta ei enää ole ollut olemassa Helsingin ammattikorkeakoulua, johon pyrin ja pääsin. Tulen valmistumaan Metropolia ammattikorkeakoulusta.

1827207.jpg
Kuvassa Metropolis. Huomaa kunnianhimoiset tavoitteet - Baabelin tornin rakentaminen - ja uudeksi uljaaksi ihmiseksi kehittyvät opiskelijat.

Tiedotus muutoksesta ja sen vaikutuksista on sujunut kyllä ihan Stadian malliin: se on ollut vähäistä, töykeäsanaista ja jäsentymätöntä.

Periaatteessa opiskelu jatkuu kuten ennen. Opettajat, tilat ja opetussuunnitelma ovat ennallaan. Mutta avustavat palvelut kilpailutetaan uudestaan, esimerkiksi koulurakennuksemme kouluhuoltajat (siivoajat yms) on kilpailutettu ulos ja uusi jengi tulee olemaan väkimäärältää alle puolet entisestä. Saas nähdä mitä käy, kun halvalla lähtee.... Pitkäaikainen vahtimestari, jonka HYVÄÄ HUOMENTA ala-aulassa piristää mukavasti aamukahdeksalta, saa ehkä hänkin lähtöpassit. Haikeaa, jos niin käy.

Tilavarauksia hoitava henkilö on muutoksen myrskyissä kadotettu johonkin. Kukaan ei enää tiedä, kenen niistä pitäisi huolehtia. Niinpä koulun ilmoitustaululla on sekavia lappusia siitä, mihin minkäkin ryhmän pitäisi aamuisin suunnistaa.

Toistaiseksi tilojen suhteen ei ole hätää, mutta mikä mahtaa olla kaaoksen aste, kun koulu alkaa kaikilla ryhmillä. Muutamathan ryhmäthän ovat aloittaneet harvinaisen varhain, omanikin jo elokuun 11. päivä.

Mikä onkin luku sinänsä. Koulussa ei tietenkään ole auki mikään kahvila tai ruokala, limsa-automaattikin oli tyhjä - kunnes se vietiin kokonaan! Opintotukea ei saa. Aloituspäivämäärästä ilmoitettiin niin myöhään, että osalla opiskelijoista on vielä kesätyötkin kesken. Sähköposti ei toimi, opintotoimiston sivut ovat kadonneet. Uusi sähköposti ei tietenkään toimi vielä sekään.

Lukukausi alkaa oikeasti vasta syyskuun alusta. Siis Metropoliassa. Jotkut oppilaista yrittivät vedota tähän. Heille ilmoitettiin: jos lukukauden aloittaminen on mahdotonta elokuussa, kyseiset opintojaksto voi suorittaa joulukuussa.

Se vain, että näiden opintojen suorittaminen on edellytys syksyllä tehtäville harjoitteluille. Haistakaa.