Nykyaikaisella ammattikorkeakoululla on paljon suhteita ulkomaisiin oppilaitoksiin ja sairaaloihin. Ja nykyaikaisella AMK-opiskelijalla tietysti sisäinen pakko hankkia kansainvälistä kokemusta. Eikö vain?

Meidän kurssiltamme ei kuitenkaan ryntäys suorittamaan työharjoitteluja tai vaihto-oppilaskautta ulkomaille ole suuren suuri. Olisikohan heitä lähdössä... kolme? Yhden piti mennä Ruotsiin mutta päätyi lopulta Bournemouthiin. Toinen pohti Hollantia, mutta päätyi... johonkin Englantiin.  Kolmas harkitsi "jotain muuta kuin Englantia", mutta... arvaattekin jo!

Minun ei tee yhtään mieli Englantiin, enkä ole niinkään kiinnostunut vain työharjoittelun suorittamisesta jossain muualla (ehkä ajatus vähän hirvittääkin), mutta haaveissani vietän puoli vuotta vaihto-opiskelemassa Stadian yhteistyökoulussa: Lusaka School of Nursingissä! Eräs tuttavaperhe asui Lusakassa puolitoista vuotta, leikki-ikäiset lapsensa ehtivät siellä kouluunkin. Näen aivan mahdollisena asua siellä 10-vuotiaani kanssa jonkin aikaa. *keeps on dreaming*

1210670.jpg

Uskon, että keksin tämän ajatuksen liian myöhään, olisi varmaan pitänyt alkaa valmistautua suunnittelmaan hakemuksia jo kauan sitten. TEORIASSA ammattikorkeaopiskelu on joustavaa ja yksilöllistä. KÄYTÄNNÖSSÄ on todella vaikea järjestää mitään poikkeamia yhteiseen lukusuunnitelmaan, koska kaikkien on suoritettava täsmälleen samat kurssit (aivan pientä joustovaraa lukuunottamatta), mutta mitään ylimääräistä taas ei ole oikeutta suorittaa.

En tiedä olisiko minulla ihan oikeasti voimiakaan toteuttaa muuttoa Afrikkaan. Mutta jo ajatuskin lämmittää.

1210653.jpg1210678.jpg1210682.jpg