Yllätyin positiivisesti. Meillä alkoi ravitsemustieteen opintojakso ja osana sitä meidän piti ottaa käsiteltäväksemme joku opettajan antamista "caseista" eli tapauksista (caseja on AMK täynnä). Valitsin parini kanssa casen jossa 6 kk ikäisen vauvan kasvusta ollaan huolissaan, vanhemmat eivät oikein tiedä miten häntä ruokkia, eivät osaa tehdä mitään ruokaa, miten neuvoisit perhettä ja millainen voisi olla vauvan yhden päivän esimerkkiruokavalio.

1084649.jpg <- lähdeteos   1084652.jpg <- kohde

Pelkäsin pirusti, että ainoa oikea vastaus olisi kirjoista katsottava, oikeat energiaprosentit proteiineista, hiilihydraateista ja rasvasta täydeleen tuottava viisi ateriaa päivässä -ohjelma, joka vanhempien nyt vain pitää oppia järjestämään. Käytin casen esittelyssäni rutkasti aikaa perustellakseni miten erilaisia vauvat voivat olla,  ja miten tiukka ohjeistus ei oikeastaan auta ketään muuten kuin viittetietona.

Yllätyksekseni opettaja oli ihan samoilla linjoilla ja paljon vähemmän kiinnostunut siitä malliruokapäivästä kuin siitä, että vanhemmille annetaan hyvä fiilis pienistäkin muutoksista ja pärjäämisestä.

Minulla ei ole oikein hyvä kuva keskimääräisestä neuvolaneuvonnasta Suomessa.