Asuin taannoin, edellisen kerran opiskelijana ollessani, Viljelijäntiellä. *vilkuttelee HOASin suuntaan*

Vähänpä saatoin silloin aavistaa, että torstaina 13.9.2007 pääsen harjoittelemaan viljelyä uudessa koulussa. Nimittäinkin bakteeriviljelyä.

Oli käynyt ilmi, että Mikrobiologia -opintojaksostamme oli unohtunut osio, jossa otetaan parit yksinkertaiset näytteet ja tutkitaan niitä. Nyt tilattiin meille (ylipätevä) HUSLABin työntekijä pitämään "koko mikrobiologia puolessatoista tunnissa" -kertaus (huh hulinaa!) ja vetämään näytteenotto- ja viljelyharjoitustunnit.

Otimme itseltämme aamuvirtsasta PLV:n (Puhtaasti Laskettu Virtsa) ja kastelimme sillä Uricult -nimisen jonkun ööö... elatusalustatikun. Koulussa otimme toisiltamme nielu- ja silmänäytteen ja sivelimme niitä viljelyalustoille. Huomenna sitten katsotaan, miltä bakteeri näyttää.

Tässä kuvassa näkyy vasemmalla iso pino juuri samanlaisia "maljoja", joille me sivelimme bakteerinäytteemme tikun päästä. Elatusalustana on... lampaanveri. Uricultista taas löytyy vegetaareille tuttua tavaraa: agaria, jonka päättelen olevan ihan samaa kuin agar-agar.

898995.jpg