Tämän otsikon alle kuuluisi varmaan myös kaikenlaista hauskaa... sääli, että hauskimmat jutut ovat yleensä myös niin erikoisia, että niiden täytyy katsoa kuuluvan vaitiolovelvollisuuden piiriin (tulkitsen sen rajan näin: en kerro mitään sellaista, mistä ko. potilas tai hänen läheisensä täältä lukiessaan tunnistaisi, kenestä on puhe).

Ihan oikeita asioita, joista en muista koulussa olleen puhetta:

- katetrin huuhtelu (muistan tosin, että hoitotyön kirjassa siitä on jotain)

- nesteiden paksuntaminen paksunnusjauheella (aivan uusi asia!)

- lääkkeiden antaminen ilmanpaineen ja hengitysnaamarin avulla (Atrodual, Pulmicort yms).

- avannepussien tyhjennys ja muu hoito (tulee ehkä vasta kirurgisen hoitotyön jaksolla?)

- potilaan painon mittaaminen (no ei siinä mitään ihmeellistä olekaan, mutta enpä muista mainitun vaikka sitä tehdään paljon etenkin sisätautien osastolla)

Ja sitten on kaksi asiaa, jota en ole opettamisesta huolimatta vielä oppinut:

- se perhanan verenpaineen mittaus! onnistuu hätäseen jos katselen miten elohopeapatsas pomppii, mutta en kyllä yleensä kuule niitä valtimoääniä vaikka kuinka yritän

- lakanan kulmien taitteleminen kolmiotyyliin... osasin jo välillä, nyt en yhtään tajua mites sen piti mennä koska jälki ei ole oikean näköistä vaikka luulen tekeväni oikein

Pidän ensimmäistä näistä vakavampana puutteena (ettei tartte taas tulla jonkun viisastelijan päivittelemään kuten aiemmassa entryssäni samasta aiheesta).

 

Nyt olisi töitä tarjolla, Seure lähettelee tekstiviestejä. Mutta minulla ei ole lapsenvahtia, joten vietän pakollista lomaa. Kovasti tekisi töihin mieli, oikein mielihyvällä ajattelee mahdollisuuksia päästä taas turhautumaan lakanankulmien kanssa!