...näytän teille joitain oleellisia nähtävyyksiä.

Tässä lokero/kaappi opiskelijoiden pukuhuoneessa:

584796.jpg

Tuon pukuhuoneen yhteydessä, lähimaillakaan, ei muuten ole vessaa. Suihkuhuone on, muttei tee juuri mieli mennä, siellä seisoo aina lattialla ruosteinen lätäkkö vettä ja koko kellari haisee homeelle. Täällä harjoitelleet tunnistanevat sairaalan tästä kuvauksesta.

Osaston ulkopuolella käytävällä on apuvälineiden kokootumisajot. Oikealla geriatrinen tuoli, sitten tuttu pyörätuoli, ja vasemmalla pilkottaa eva-tsydeemi. Rollaattori ei ehtinyt kuvaan, ovat kovassa käytössä eikä kaikille riitäkään.

584830.jpg

Vanhassa talossa ei ole oikein säilytystilaa nykyajan välineille ja tarvikkeille. Nestehoitoputelit tuodaan varastosta tähän käytävälle. Takana näkyy ovi huuhteluhuoneeseen. Siellä tyhjennetään sorsat ja alusastiat.

585497.jpg

Paitsi tavaran, myös tiedon tulva on nykyajalle ominaista. Tässä muutama tärkeä tiedoitus henkilökunnalle kahvihuoneen seinällä.

584850.jpg

Lääkekaappi on myös runsas. Tässä vain tablettimuotoiset.

584876.jpg

Kurkistamme puhdasvarastoon, josta löytyvät haavanhoitovälineet, katetrointi- ja nenämahaletkujen tarvikkeet, verinäyte- ja kanylointikärry ja ekg-laitteet. Ynnä muuta. Ihan edessä pilkistää tuolivaaka. Monelta potilaalta mitataan paino joka aamu, ei siksi että haluttaisiin piruilla, vaan siksi, että nopeat painonvaihtelut kertovat paljon nestetasapainosta.

585495.jpg

Tässä yksi hygieniapisteistä. Lapussa kerrotaan, että osastolla on vatsatautia ja pyydetään vierailijoita huolehtimaan käsihygieniasta hyvin. Osastolla on ollut vatsatautia puoli vuotta, ehkä se on nyt tullut jäädäkseen.

585499.jpg

...ja tässä on se pahamaineinen elvytysvälinepiste, jota ei koskaan tarvita, kun olen paikalla...

585500.jpg

Lopuksi päivittäinen työpiste:

585496.jpg