Ei MILLÄÄN meinaa saada aikaiseksi...

Jotta lukeminen olisi vähän hauskempaa, teen sitä tässä teidän kanssa yhdessä, eli jutustelen mitä tulee mieleen lukiessa:

613756.jpg

...eli Homia et.al: Sisätautien, kirurgisten sairauksien ja syöpätautien hoitotyö.

***

Ensimmäiseksi järkytyin tästä:

Ihminen voi elää hyvää elämää vain eheyden tunteen varassa. Eheyden tunnetta pidetään ratkaisevana terveyteen vaikuttajana tekijänä. Se koostuu kolmesta osa-alueesta:
 - elämän ymmärtämisestä, joka tarkoititaa elämän näkemistä loogisena ja selitettävänä
 - elämään vaikuttamisen mahodollisuudesta, joka tarkoittaa tunnetta siitä, että voimavarat vastaavat riittävästi erilaisiin haasteisiin
- elämän merkityksellisyydestä, joka tarkoittaa elämän kokemista mielekkäänä ja halua käyttää voimavaroja erilaisiin sitoumuksiin ja velvollisuuksiin

En pidä mahdollisena minun koskaan nähäd elämää loogisena ja selitettävänä, ellen sitten paukahda Buddhaksi yhtäkkiä. Olen vähän (salaa) ajatellut, että pitää olla aika yksinkertainen tai kovakorvainen jos näkee.

***

Seuraavaksi hämmästyttää "välikarsina", josta otetaan jos mitä näytettä syöpäepäilyissä. Mikä ihmeen välikarsina? Nyt joutuu googlaamaan. Ja wikistähän se löytyy:

Välikarsina on keuhkojen välinen sidekudostila, jossa ovat kaikki rintaontelon elimet keuhkoja ja keuhkopussia lukuun ottamatta. Välikarsinassa sijaitsevat sydän, kateenkorva, aortta, ylä- ja alaonttolaskimot, ruokatorvi, henkitorvi, keuhkoputket ja rintatiehyt.

Voin vannoa, ettei anatomia ja fysiologia ykkösessä eikä kakkosessakaan puhuttu mitään välikarsinasta.

***

jatkuu...