Jobstep.net on systeemi, jonka on tarkoitus saattaa työelämä ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat yhteyteen. Voin laittaa sinne cv:ni ja tietoja opiskelusta työnantajien nähtäväksi ja olisiko siellä työpaikkojakin tarjolla. Ainakin sen kautta on tarkoitus varata KAIKKI amk-opintoihin liittyvät sosiaali- ja terveydenhoitoalan harjoittelupaikat.

Ajatuksena on, että tiettyjen paikkojen varaaminen alkaa kaikilla opiskelijoilla samalla kellonlyömällä. Tuloksena on, että järjestelmä ruuhkautuu ja on aivan tuurista kiinni, kenen bitti livahtaa systeemiin sisään ja päästää tekemään varauksia... ja minkä etukäteen katsomistaan paikoista yrittää ensin varata, jolloin jos se olikin jo mennyt, et enää ehdi kakkosvaihtoehtoosikaan.

Lisäksi sairaalat eivät tee ilmoituksia harjoituspaikoista ohjeiden mukaan, josta seuraa, että jos käytät Jobstepin hakutoimintoa ohjeen mukaan, et saa näkyviin ehkä yhtään tai vain kymmeneksen kaikista mahdollisista sopivista paikoisat. Mutta kun haet laajemmalla haulla, saat valtavasti turhiakin tuloksia. Huokaus ja toinen.

Tänään oli meidän ryhmämme aika (klo 8.00 alkaen) varata harjoittelupaikkoja helmikuiseen pitkäaikaisosastoharjoitteluun ja toukokuiseen sisätautiosastoharjoitteluun. Jälkimmäisen olin kylläkin itselleni varannut aikoja sitten, koska tässäkin sairaalat tekevät vastoin ohjeita: jotkut paikat ovat "auki" huomattavasti aiemmin kuin piti. Kivelä ja Maria, täältä tullaan!

Joillekin ei tunti yritysaikaa riittänyt (yhdeksältä alkoi ensiavun ja turvallisuuden tentti), meni yli 40 minuuttia päästä sisään jobstepin järjestelmään, ja sitten kaikki paikat olivatkin menneet. Olisin raivohulluna jos tuo olisi käynyt minulle.