Viimeinen päivä opetusta oli tiistaina 12.12. ja lukukauden viimeinen päivä oli 19.12.

Olen tässä miettinyt, mitä se tarkoittaa, kun joku opintojakso on vaikkapa yhden opintopisteen mittainen. Yksi opintopiste vastaa kuulemma 27 tunnin opiskelua. Lähiopetusta on kuitenkin vain esimerkiksi 10 tuntia (ja nämähän ovat 45 minuutin mittaisia "tunteja").

Ymmärränkö oikein: on arvioitu, että tämä opintojakso pitäisi pystyä suorittamaan 17 tunnin itseopiskelulla (sisältää tenttiin lukemisen) ja 10 tunnin lähiopiskelulla? Joillain kursseilla läsnäolo lähitunneilla on pakollista, kaikilla ei.

MIHIN väliin lukujärjestyksissä nämä 17 tuntiamme on sijoitettu? Opettajien kuulee aina silloin tällöin sanovan, että lukujärjestyksen "hyppypäivät" on tarkoitettu opiskeluun, eikä niitä kannata varata muille riennoille. Mutta jos jokaisella kurssilla suhdeluku on suunnilleen tuollainen: 10 lähituntia, 17 itseopiskelutuntia.... Emmehän me mitenkään voi ehtiä käyttää kaikkia itseopiskelutuntejamme, ellemme lue ja opiskele yötä myöten.

Pahoin pelkään, että esimerkiksi nämä viimeisen opetuspäivän ja joululoman alun väliin sijoittuvat 5 työpäivää on laskettu jonkun jo päättyneen kurssin itseopiskeluajaksi. Ilmankos tuntui silloin, ettei ole oikein aikaa lukea ja opiskella tarpeeksi!

Väsyttää niin pirusti tämä työssäkäyvän opiskelevan perheenäidin elämä. Siitä huolimatta odotan innolla ensi lukukautta. Ketä saan pistää? Mitä inhoja tauteja opiskella? Anatomia ja fysiologia kakkosessa on luvassa umpirauhaset, hormonit, lisääntyminen, hermosto, likvori, stressit... ihanaa! Stressiä luvassa!

Sisko lähettää geneerisiä jouluhyväntoivotuksia! Levätkää, kun vielä voitte.

311170.jpg