Kun on pistänyt injektion, nykyisten ohjeiden mukaan ei neulaa enää SAA holkittaa. Eli ei laiteta sitä muovista neulansuojusta paikalleen, vaan neula ja ruisku sellaisenaan laitetaan kaarimaljaan, kuljetetaan viiltävien jätteiden säiliön luokse, irrotetaan säiliön kannessa olevilla tsydeemeillä neula ruiskusta, neula jää sinne, otetaan ruiskusta mäntä irti ja laitetaan ruiskun osat + neulan holkki yleisjätteeseen.

Syy on tietysti se, että kun pistää ohuen neulan ympärille kapeaa holkkia, on suuri riski pistää itseään sormeen. Arvatkaa, kuka tänään selitti opettajalle pohdintojaan erilaisista neulasta kiinnipitotaktiikoista, ja näytettyään ruiskun eri asentoja rupesi... holkittamaan neulaa epähuomiossa... ja pisti itseään sormeen neulalla, joka siis oli jo käynyt opiskelijatoverin sisällä.

Kaikki pistotapaturmat täytyy raportoida, vaikka opiskelijakaveri erittäin todennäköisesti ei ole hepatiitti a:n, b:n tai c:n eikä myöskään hiv:n kantaja. Itse asiassa hän on juuri käynyt luovuttamassa verta ja sinne veri ainakin kelpasi. Mutta joudutaan vissiin molemmat tai ainakin minä verikokeisiin kuitenkin. Huomenna menen kouluterkkarille.

Kuvassa neula holkkeineen vasta menossa ruiskuun kiinni.

279874.jpg

Muuten ihon sisään pistäminen oli kivaa, ja sitten harjoiteltiin vielä kertauksen vuoksi uudelleen ihon alle pistämistä, ja vielä pistin itseänikin vatsaan.

(lisäys seuraavana päivänä:)

Jep. Saan käydä itse verikokeessa, ja pitää täyttää Pohjolalle tapaturmailmoitus. Ihan varmuuden vuoksi.