En takuulla ole ensimmäinen, joka valittaa Stadian läsnäolosäännöistä. Itse asiassa tiedän, etten ole, koska luin Tulevan kätilön blogia (nimesin sen heti mielessäni sisarblogiksi) ja masennuin, kun huomasin, etteivät kalvosulkeiset ja pakkoistutus pulpetissa lopu vielä kolmantenakaan vuonna.

Ymmärrän ihan hyvin, että harjoittelut on tehtävä, myös ne, joissa vasta täällä koulussa vasta toisillamme ja Herravirtasilla trenaillaan kainalon pesua. Ei meitä voi lähettää oikeiden ihmisten hoitotyötä tekemään, edes harjoittelemaan sitä, vain siltä pohjalta, että olemme koulussa kirjoilla.

Mutta miksi, oi miksi, on aivan pakko istua pulpetissa myös hoitotyön perusteisiin kuuluvat luentotunnit kirjoittamassa vihkoon asiat, jotka opettaja on kirjoittanut kalvolle. Todella: yksi opettajistamme pitää tällaisia tunteja. Asioista ei liiemmin edes keskustella, kopioidaan vain. Mielummin tekisin vaikka noita yhä suositumpia "oppimistehtäviä", joissa pitää ottaa selvää jostain asiasta ja kirjoittaa siitä määrämitassa.

Niin, ja se asia mikä siirretään kalvoilta vihkoon on vielä otettu jotankuinkin suoraan kirjasta, joka meidän joka tapauksessa pitää vielä tenttiä. Pah!!!! Ja grrrr.

Jos jollain on hyvä selitys tälle, niin kuulen mielelläni.