En ollut paikalla, mutta kuulin atk-opettajan tyystin hermostuneen ja huutaneen suoraa huutoa opiskelijoilleen... kun koepäivä oli hänellä eri kuin lukujärjestyksessämme... näin tarina minulle kerrottiin. Miten hän siitä olisi voinut hermostua? Outoa! Jotain kauheaa on tapahtunut, koska jotkut tunnollisista aikuisista luokkatovereistani olivat e-rit-täin vittuuntuneita (pardon my latin), yksi marssi luokasta ulos.

Opettajalla ei ole oikein tilanne hallinnassa. Varmasti on vaikeaa, kun luokassa on sellaisia, jotka tekevät tehtävät ominpäin (tai jäävät kotiinsa tekemään ne) ja lueskelevat sähköposteja luppoaikanaan, ja sellaisia jotka eivät tiedä miten käyttää copy/pastea. Miten opetat kaikille jotain? Minusta tärkeimpiä ovat ne, jotka osaavat etukäteen vähiten. Muut pärjäävät harjoituksilla ja kirjallisilla ohjeilla aika pitkälle, näille pitäisi olla aikaa selittää järjestelmällisesti, näyttää ja pitää huolta että ovat kärryillä.

Mutta tämä opettaja tulee luokkaan, avaa näytön ja alka selittää vähän sieltä ja täältä ja vilauttelee mistä tiedostot haetaan. Yksi hyvä vinkki sinulle, ope, jos luet tämän: tunnin alussa SANO mitä on tarkoitus tunnin aikana tehdä, missä järjestyksessä.

Ja syytän kyllä opettajaa sekasorrosta. Me terkkariopiskelijat olemme kilttejä ja kuuliaisia ja ahkeria. Ei ollenkaan mitään häiriköitä. Nih.