Yritin keksiä jotain nokkelaa tai hauskaa otsikkoa, mutta päässä pyörii vain alaston totuus: kirjat ovat kalliita. Tarkemmin sanoen oppikirjat.

Kaikkia kirjojahan ei tietenkään tarvitse ostaa, on varmasti mahdollista opiksella koko tutkinto läpi ostamatta yhtäkään kirjaa, jos on ahkera lainaaja, kopioija, kirjastojen kaivelija ja vertailija (joku jo käytöstä poistettu opus voi olla ihan kelpo kirja tenttiin lukemiselle, varsinkin jos tavoitteena ei ole saada täysiä viitosia joka tentistä).

Useimmat meidän luokalla taisivat ostaa Anatomian ja fysiologian kirjan. Sitä pidetään perinteisesti sellaisena, joka kannattaa omistaa koska käyttöä on koko kouluajan ja vielä jatkossakin. Jos anatomia ja fysiologia kiinnostaa! Minua kiinnostaa ihan simona, mutten silti ostanut kirjaa ainakaan vielä. Meille suositeltiin jompaa kumpaa näistä:

209049.jpg ...tai...209052.jpg

Keltainen kirja on kuulemma vähän helpompi lukea. Siinä esitetään perusasiat kustakin aiheesta (vaikka nyt verenkierrosta) ensin, ja mennään kappale kappaleelta aina syvemmälle ja enemmän yksityiskohtiin. Voi itse helposti päättää miten syvälle haluaa aiheeseen perehtyä ja todeta sitten: "tätä en enää tajua enkä halua nyt opetellakaan".

Musta kirja on kuulemma vanha ja perusteellinen ja lähes virheetön. Mutta raskaampi lukea, koska asiat on esitelty vähemmän jäsennellysti.

Molemmat maksavat noin 95 euroa/kpl. En ostanut kumpaakaan ja tuurilla sain kirjastosta mustan kirjan. Nyt olen ihan fani: minusta on hauskaa kun lukiessani näen myös miten paljon EN aiheesta vielä ymmärrä. Huonommin tietysti jää mieleen se ymmärrettykään, taisivat kaikki kirjan ostaneet luokkakaverit päätyä keltaiseen juuri siitä syystä.

Jos joku haluaa antaa minulle joululahjaksi Nienstedt W. et al Ihmisen fysiologia ja anatomia (saa olla käyettykin ja mikä vain painos 1990-luvun lopulta lähtien käy) niin kiitollisuudella otetaan vastaan!

HOITOTYÖN kirjan jouduin ostamaan. Hermo meni, kun ei sitä mistään saa, ja tenttiin pitää kuitenkin lukea melkein puoli kirjaa. Ja eri aiheiden ohjeet pitäisi myös kerrata ennen laboraatio (=työn käytännön harjoittelu) -tunteja (nyt tiedän jo mitä laboraatio tarkoittaa).

Painonsa arvoinen kultaa:

209053.jpg ...tai en tiedä, mutta yli 50 euroa kuitenkin. Laskin sen varaan, että tämä on aivan tuore kirja ja vaihtumassa oppikirjaksi monissa paikoissa. Saan tämän myytyä eteenpäin sitten kun en enää tarvitse. Harmi vain, että tämän suunnitelman mukaan en pääse vieläkään käyttämään yliviivaustussiani, jonka ostin jo ennen opintojen alkua! Yhtään kertaa en ole tarvinnut sitä! Paitsi kuoroharjoituksissa (ei osa opintoja).