Kiireisinä aikoina elän sellaisessa rytmissä, että sunnuntaina katsotaan kalenterista mitä ensi viikolla on ohjelmassa. Pidemmälle en voi ajatella, tai luhistun tekemisten alle. No, mitäpä paljastui tänään - sunnuntaina - lukujärjestystä tutkaillessa: PATOFYSIOLOGIAN TENTTIhän se siellä, keskiviikkoaamuna.

Olen ollut poissa neljästä luennosta kolmelta. En päässyt, vaikka halusin ja vaikka harmitti. Lapsen sairautta ja hoitojärjestelyongelmia syysloman aikana, sekä erittäin iso homma töissä. Tänään oli koko päivä kuoroharjoituksia, koska ensi lauantaina on konsertti - en ole ehtinyt harjoitella laulujakaan ja olen ollut poissa niistäkin harjoituksista, pakon edessä.

Nyt olen ihan kuitti ja kaipaisin lomaa (lomaksi sopisi myös leppoisa opiskelu, iloitsen ainakin siitä, että ensi viikolla pääsee joka päivä kouluun!). Mutta mitä teen tuolle patofysiologialle?

Viittaan aiempaan granylosyyttikirjoitukseen: kai nuo asiat voisi opetella ulkoa ja päästä tentistä läpi, muta kun haluaisin myös ymmärtää. Ja on tässä aika naftisti tilaa enää ulkoaopettelullekaan... Huomenna maanantaina on koko päivä ergonomialaboraatiota, tiistaina samoin täysi päivä - puhtauslaboraatiota ja iltapäivällä farmakologiaa.

Yksi mallitenttikysymyksistä on tällainen:

Selitä mikä on gangreeni ja miten se vaikuttaa elävässä kudoksessa. Miten se syntyy?

Voin vannoa, etten ole koskaan kuullut gangreenista enkä tunnistaisi sitä vaikka se purisi minua nilkkaan (huomaisinkohan vaikutuksen elävässä kudoksessani?). Myöskään tenttikirjan hakemistosta sitä ei löydy. Ja eikun googlaamaan!