Voimme aloittaa aiheen katsomalla lantturaasteen kuvaa ja mietiskelemällä syntyjä syviä. Minulle esimerkiksi tulee mieleen: "tämä oikeastaan muistuttaa aika paljon noita lymfatiehyitä ja lihassyitä".

186818.jpg

Juttelin hyvän ystäväni, tokaluokkalaisen (peruskoulun ala-aste) kanssa ja hänestä oli hauskaa, että minulla on koulussa samoja ruokia kuin hänellä: kasvispihvejä! porkkanaraastetta! tarkemmin erittelemätöntä kastiketta, jossa on vihanneksenpaloja!

On meidän ruokalistamme monipuolisempi kuin ala-asteella, oikeasti. Tänäänkin saattoi valita sipuli-sinappikastikekalasta (paistettuja eri rasvaisia lohkoperunoita), linssilasagnesta, kinkkusalaatista, jauhelihapizzasta ja juuresssosekeitosta. Keittolounas on halvempi kuin muut, ja lopuille on annettu joku teema, kuten makoisaa kotiruokaa, herkutellen kasviksilla, maailman makuja. Yksi teema on nimeltään Good and tasty. Se jaksaa naurattaa joka päivä.

Ruoka maksaa 2,35 euroa jos saa Kelan tarjoaman opiskelija-alennuksen. On se halpaa. Kannattaa syödä. Itse arvostan erityisesti sitä, että vaikka Tukholmankadun Palmian salaattipöytä ei todellakaan ole mikään runsaudensarvi, on siinä aina ainakin yhtä raastetta ja yhtä jotain muuta. Kotona ei millään jaksa raastaa ja pilkkoa niin, että saisi oikeasti puoli lautasta täyteen salaattia. Tunnen syöväni tosi terveellisesti koulussa.