Seminaarikysymykset tulivat sähköpostiin klo 23 lauantai-iltana. Farmakologian, siis. Liuta kysymyksiä, joihin tosiaan voi etsiä vastaukset kirjoista. Vastaukset pitää palauttaa "seminaarissa" (ei muistuta kovin paljon perinteisiä seminaareja, joiden suhteen olen nyt valistuneempi kuin viikko sitten), ja niiden pitää olla käsin kirjoitettuja.

Hmm... liekö tarkoitus ehkäistä kopiointia.

Ovelaa, joka tapauksessa. Laitetaan opiskelijat itse etsimään asiat, ei tarvitse niin paljon opettaa. Kysymykset ovat tällaisia kuin: "ehkäisypillerien haitat", "mitä on kyypakkauksessa ja miten sitä käytetään", "mitä lääkkeitä ei saa ottaa maidon kanssa ja miksi". Aika paljon työtä tässä tulee olemaan, mutta ihan kivaa työtä.

...ja kolme tuntia myöhemmin...

Olenko vähän liiankin innokas oppilas? Tein ne seminaaritehtävät KAIKKI samantien kolmessa tunnissa, vaikka aikaa olisi ollut kai viikkoja. Seitsemäntoista viiden rivin vastausta (aina ei mahtunut ihan, ja kerran jäi yksi rivi tyhjäksi). Ainoa, mikä jäi tekemättä, on 18. tehtävä, jossa pitää antaa normaali / maksimiannokset 9 eri lääkkeestä sekä kertoa yliannosoireista. Siihen taidan tarvita ihan oikean lähdeteoksen (mistäs tähän Pharmaca Fennican kaivaisi keskellä yötä).

Nyt nukkumaan, hullu!

...ja kolme päivää myöhemmin...

Kannattiko intoilla? Tehtävien ohjeissa ei lukenut, että merkitse lähteet. Jätin merkitsemättä. Ensimmäisella tunnilla viikonlopun jälkeen opettaja sanoi, että "juu niin ja merkitkää lähteet, sitä ei lukenut tehtävänannossa". No, kysyin, eikä lähteiden tarvitse olla sen tarkemmin merkityt kuin vaikka "sydänliiton sivut" tai vastaavaa. Kaivelin puolen tunnin verran nettiä uudestaan, mistä löysin minkäkin ja merkkailin. Harmitti silti.