Aivan viimeisenä löytyy opetussuunnitelmamme vakan pohjalta sarja luentoja otsikolla "Terveydenhoitotyön asiantuntijuus". Olen ymmärtänyt, että näiden luentojen tarkoitus on mahduttaa opetussuunnitelmaan joitain tärkeitä asioita, joita ei olla ehditty käsitellä tarpeeksi muiden opintojaksojen yhteydessä, tai ihan vain mielenkiintoisia ja hyviä luennoijia joille ei oikein ole löytynyt paikkaa lukujärjestyksestä. 

Aiheita:

-  perheväkivallan tunnistaminen ja puheeksiottaminen

- terveydenhoitajan ammatillisen osaamisen tunnistaminen

- terveydenhoitajakoulutuksen haasteet ja kehittäminen (vähän outo asia luennoida juuri meille juuri nyt!), koulutuspäällikön puhe....

- STM:n edustaja kertomassa terveyden edistämsiestä lain ja asetusten näkökulmasta

- puhekouluttaja tsemppamassa sanallista, eleellistä ja olemuksellista ilmaisuamme

- terveyden edistäminen järjestöissä (vierailijoina sydänpiiri ja seta)

- adoptiolapsi neuvolassa, adoptioprosessi (hieno luento ja tietopaketti ja tuli kerrattua kiintymyssuhteen syntyä ja häiriöitä samalla)

- globaali terveys (who:n ohjelmien esittelyä lyhyesti) + terveydenhoitajan työ kansainvälisissä organisaatioissa (heräsikö hinku Ambomaalle?)

 

On ollut mukavaa käydä luennoilla, vaikka istumalihasten kuntoa onkin näillä koeteltu. Pelottaa lähteä koulusta, ja on helpottavaa, että vielä on lupa tulla paikalle...

...Tukholmankatu 10:een, ja olla saavana osapuolena. Kohta työelämässä pitää jo jakaa omastaan ja osaamisestaan!

Osaamisesta puheenollen. AIVAN viimeisellä tunnilla (jäljellä enää pari ammattiliittojen esittäytymistä, joihin osallistuminen on vapaaehtoista) eräs koulumme tutkijaopettajista toivoi meidän täyttävän oman rokotusosaamisen arvioinnin kyselyn. Hän on tutkinut rokotusosaamista pitkään. Muistan, että täytimme saman kyselyn (ehkä osana tutkimusta? en muista enää!) pari vuotta sitten ja se oli aika vaikea. Ajattelin etukäteen, että tuleepa olemaan masentavaa, että aivan viimeisellä tunnilla saa muistutuksen osaamattomuudestaan ja puolivalmiudestaan. Mutt atoisin kävi! Äskeisen neuvolaharjoittelunko kertauksen voimin ruksailin kyselyosuuden lähes virheettömästi ja muistin hyvin rokotteiden nimiä ja tarkoituksiakin. 

Tulikin HYVÄ mieli!!