...nimittäin opintorekisteriote. WinhaWille nimisessä opintorekisterityökalussa oma opintosuunnitelmani on nyt suoritettu ja opintopisteitä on kertynyt täydet...

1273421241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikkia kahtasataa neljääkymmentä pistettä ei todellisuudessa ole hakattu kiveen. Opettajat joutuvat viimeisistä kursseista merkitsemään suoritukset etukäteen, mutta heillä on valta ottaa ne poiskin, jos en toimitakaan vihoviimeisiä luentopäiväkirjoja tai osallistu portfolioseminaariin tai osallistu "Terveydenhoitajan asiantuntijuus" -luennoille, joille on kerätty kaikenmoista sinänsä ihan kiinnostavaakin sälää kuten parisuhdeväkivallan tunnistamista tai järjestökenttään tutustumista tai omien rokotustaitojen arvioimisen työkaluja. 

Viimeinen harjoittelu on takanapäin sekin! Myönnän suoraan, että vähän tylsistyin neuvolaharjottelussa, olisin kaivannut ottaa vastaan haasteita työntekijänä, opiskelijan asema oli liian leppoisa. Niillä opiskelukavereilla, jotka saivat paikan - niitä oli varattu aivan liian vähän - avoterveydenhuollosta (terveysasemilta siis vastaanotto/akuuttityöstä) oli enemmän uutta opittavaa tässä harjoittelussa, sitä kun oli aiemmin harjoiteltu vain kaksi kuppaista viikkoa vuosi sitten.  

Kuppaista kuvainnollisesti. Enemmänhän kupan kanssa ollaan tekemisissä neuvolassa, jossa kuppatestilähete tehdään joka ikiselle raskaana olevalle.