Olisiko parilla luokkakaverilla jo pidempiaikainen työpaikka sovittuna?`Suurimmalla osalla taitaa olla valmistumisen jälkeinen ensimmäinen, mutta väliaikainen (kesäksi tai muutamaksi kuukaudeksi) paikka odottamassa. Osalla ei ole mitään, ja ahistaa.

Ei sillä, etteikö töihin pääsisi. Pääkaupunkiseudulla ainakin on hoitoalalla työpaikka varma, mutta ei sitä nyt ihan sentään voi valita mihin menee - ainakaan jos haluaa vakituisen paikan. Ja mikä tylsintä: terveyskeskukset supistavat kesän ajaksi toimintaa, eikä sijaisia juuri palkata, joten nimenomaan terveydenhoitajan töitä on huonosti tarjolla.

Työnantajan kannalta lyhytnäköistäkin tuommoinen: juuri näin saadaan varmasti tavallista isompi prosentti valmistuvista terveydenhoitajista sittenkin jäämään sairaanhoitajan töihin.

Itsekin olen menossa kirurgiselle puolelle kesäksi vahvistamaan sitä sh-osaamista. Josko sitten olisi valmiimpi vaikka keikkailemaan, parasta työpaikkaa odotellessa.

Työvoimatoimiston hakua "terveydenhoitaja - Helsinki" tulee taas katseltua paljon. 

Lueskelin tässä oman blogin aiempia merkintöjä ja kauhistuin tätä mokaluetteloani kahden vuoden takaa. Hermostuttaa ihan älyttömästi mennä töihin, ja tiedättekö: tuohon samaan paikkaan!