JOHTAMINEN JA MONIAMMATILLINEN YHTEISTYÖ (3 op)

SHTXB01 toteutus 2007

TAVOITTEET

Opiskelijan tieto johtamisen ja hallinnon perusteista sekä valmiudet terveydenhoitotyön koordinoinnissa, organisoinnissa sekä laadun kehittämisessä kehittyvät. Lisäksi kyky moniammatillisessa ryhmässä toimimiseen ja vaikuttamiseen oman asiantuntijuuden kautta syvenee.

 

****

Että semmoista meillä ohjelmassa. Lievää ahdistusta itselläni ilmassa, koska olen väsynyt esimieasemaan sivutoimisessa työssäni, jossa se on ollut kovin kovin raskasta. Purinkin jo kokemuksia terapeuttisesti ensimmäisellä luentotunnilla.

Luennoilla käsitellään tällaisia asioita: "johtamisprosessi on menetelmä, jonka avulla täsmennetyt tavoitteet saavutetaan (vaiheet päätöksenteko, ihmissuhdetaitojen käyttö, vaikuttaminen ja edullisten mahdollisuuksien luominen)". Kyllä varmaan pysyy luokka hyvin hereillä!

Sinänsä uskon, että johtamista on erittäin hyvä opettaa, vaikka suurin osa jengistä ei koskaan mihinkään johtamistehtäviin ryhtyisikään. Mutta teorioista ei ole meille juurikaan apua. Sen sijaan olisi hyvä ymmärtää dynamiikkaa, joka liittyy esimies/alainen -suhteeseen, erilaisia rooleja, mikä on mahdollista, mitä odotetaan, mitä ei pitäisi tehdä, mikä ottaa varmasti aivoon kumpaakin osapuolta jossain vaiheessa. Ja miten konflikteissa toimitaan. Muutosprosessin johtamisesta on jotain luvattukin. Hyvä.

Kuvassa: pomo.