On muuten aivan älyttömän mukava tietää, että voi itse valita mihin haluaa mennä töihin.

No, ei nyt sentään IHAN mihin tahansa: katselen joskus ihan uteliaisuudesta, mitä työvoimatoimiston sivuilla olisi tarjolla nyt valmistuvalle terveydenhoitajalle Helsingissä. Viime kuukausina kiinnostavin on ollut aids-tukikeskuksen paikka ja siinä vaadittiin vähän lisäkoulutustakin (tai ei ihan vähänkään, seksuaaliterapeutin koulutusta....). 

Vakipaikkoja ei olekaan mitenkään laajaa valikoimaa, ja yhteenkin kouluterveydenhoitajan toimeen (vai mitä virkoja ne ovat?) oli kuulemma parisataa hakijaa äskettäin. Mutta jos on valmis tekemään sijiaisuuksia ja pätkätöitä, tai niinkuin allekirjoittanut jopa halukas sellaisiin, niin valikoimaa on. Käväisin yhdessä koulun palaverissa, jossa oli läsnä Helsingin opiskelijaterveydenhoidon ylihoitaja, ja heti hän oli rekrytointihommissa, Vaikka valmistun vasta melkein vuoden päästä.

Kesätöihinkin olisi pääkaupunkiseudulla päässyt melkeinpä mihin tahansa, kun sairaanhoitajan sijaisuudet avaava opintopistemäärä vain oli koossa. Ikävä kyllä joskus täytyy miettiä työpaikat perheen kannalta sopiviksi eikä ammatillista kehittymistä tukeviksi, tai uteliaisuutta tyydyttäviksi. *Tai hauskanpitoa! Facebookissa tein testin "millainen hoitaja olet" ja sain vastaukseksi, että "Olet sisäistänyt hoitajan tärkeimmän tehtävän: viihdyttää itseään". Jeh.