Kesäkuun alku on ehdottomasti huonoin aika saada keikkaa Seuren kautta Helsingissä, tai  pääkaupunkiseudulla yleensäkään. "Mitä?!", ihmettelevät tuttavat, "Mikä se hirvee hoitajapula sitten muka on?".

No, hirvee hoitajapula ei ensinnäkään ole niin hirvee perus(lähi)hoitajienkuin erikoistuneiden sairaanhoitajien (esim leikkaussalihoitajat) kohdalla. Ja kesäkuun alussa joka paikassa ovat juuri aloittaneet kesäsijaiset, omaa väkeä on vielä paikalla perehdyttämässä, ja vakikesätyötä ottamattomat opiskelijat, kuten Sisko M., kilpailevat äkkivapautuvista keikkapaikoista. Yksin meidän 16-17 hengen luokaltamme (en ole ihan varma kuinka monta luokkatoveria minulla on!) jäi neljä kesälomalle aikomuksenaan "olla lasten kanssa, mutta tehdä jokunen vuoro silloin tällöin".

Läheskään joka päivälle ei siis olisi keikkaa tarjolla. Mutta hyvä niin. On pakko levätäkin välillä, ihan taivahan totisesti tarvitsen lomaa, ennenkuin teen neljä viikkoa töitä kesämökkipaikkakunnalla (heinäkuussa), ja sitten taas ennenkuin ensi syksyn erittäin tiivistahtinen lukukausi alkaa (jo elokuun puolivälissä).

Juhannuksen kahdeksi pyhäksi sain keikan, kyllä se tuplapalkka kutittaa kivasti. Olen keikalla vaatteet päällä, enkä....

1663769.jpg