Olen tässä mietiskellyt, mitä tarkoittaa, kun lääkkeen laimennusohjeissa sanotaan, että 1 milj. ky kuiva-ainetta syrjäyttää 0,4 ml nestettä.

Tarkoittako tuo yllämainittu, että kun käytän 10 milj. ky kuiva-ainetta, se VASTAA valmiissa liuoksessa 4 ml  nestettä, ja saadakseni 20 ml valmista liuosta, lisään 16 ml Aqua steriliä? Näin minun järkeni minulle väittää.

Tuo "syrjäyttäminen" on vain niin outo sananvalinta. Sitä rupesi miettimään, että mitä jos se tarkoittaakin, että saadakseni 20 ml valmista liuosta, minun täytyy lisätä 20 ml vettä ja LISÄKSI kuiva-aineen "syräjyttämä" 4 ml. Mutta ei nyt sentään. Ei?

Ajatukseni sekoitti alunperin se, että osastolla jostain syystä lisätään 10 milj ky:öön Geepeniliä (6,06 g jauhetta) 15,5 ml vettä ja väittävät että juuri tästä suhteesta syntyy liuos, jossa vahvuus on 1 milj ky / 2 ml. En tajua miksi he niin tekevät, mutta tätä on kuulemma pitkään pohdittu ja muisteltu että näin se just menee. En uskaltanut väittää kovasti vastaan.... Puoli ml sinne tai tänne...