Kirurgian tentti oli helppo. Luennoitsija on niin rutinoitunut, että osaa kertoa just oikeaan tahtiin just tarpeeksi havainnollisesti ja juuri oikealla syvyystasolla aiheestaan - tällä kertaa kirurgiset sairaudet yms - että luentojen jälkeen jonkin aikaa melkeinpä muistaa ulkoa kaiken, mitä niillä on puhuttu.

TIESIN, että on pari osa-aluettea, joita en oikein muistanut: hermopinteet ja ihon näppylät ja luomet. No, toista näistä kysyttiin, mutta vain yhden pisteen edestä, kohdassa "mihin tautiin viittaavat seuraavat oireet", ja siinä: "Yläraajan ojentajalihaksen heikkous ja sormien dorsaalipuolen tuntopuutos". Ei auttanut kuin vastata ympäripyöreästi "yläraajan hermopinteeseen....", mutta olisi pitänyt tietää, että kyseessä on tarkemmin radiaalihermon, eli nervus radialiksen pinne. Tyypillisesti se syntyy, jos nukkuu kännisen unta kätensä päällä liian monta tuntia. Paranee itsestään.

Tässä se hermo:

1312728.jpg

Muita kysymyksiä kuuden eri oireen lisäksi olivat esim. alaraajan valtimoverenkierron tutkiminen, aorttaenyrusmalle altistavat tekijät, tenniskyynärpään hoito, luunmurtumien hoito (en vastannut), alaraajan laskimoinsuffisienssin hoito (en vastannut - olisin osannut mutta kun oli parina tuon huonommin hallitsemani luunmurtumakysymyksen kanssa) ja.... En muista. Ai niin! Selosta kynnen irrottaminen.