Toukokuun 28. päivä vietettiin valmistujaisjuhlaa. Luottavaisin mielin lähdin koululle kesämekossa, sukulaiset seurueena. Jos kaikki ei olisi kunnossa ja todistus kirjoitettuna, niin kai tutoropettaja olisi siitä varoittanut. 

En ollut lukenut kutsua valmistujaistilaisuuteen kunnolla (enhän ollut sitä saanutkaan muuten kuin ilmoitustaulun kautta) ja suuntasin väärälle koululle: juhla järjestettiinkin Metropolian toisessa toimipisteessä, jonka jumppasaliin oli järjestetty istuinrivit valmistuville ensihoitajille, bioanalyytikoille, kätilöille, röntgenhoitajille, sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja em. aikuiskoulutetuillekin vielä. Yleisöäkin mahtui ja suomenliput hulmusivat. Ehdin ajoissa paikalle, ja löysin aakkostetun istuinpaikkani. 

Kuunneltiin puheita ("tulevaisuus, haasteet, tiedot ja taidot pääomana, ikuinen oppiminen, yhteiskunta, murros....") joista opiskelijoiden edustajan oli tiivis ja hyvä puhe, koulun edustajan oli virkapuhe. Välillä oli pianomusiikkia (ilmeisesti vain se on kyllin juhlavaa.... ja edullista). Sitten marssittiin luokka kerrallaan aakkosjärjestyksessä hakemaan todistus ja saamaan yhteisaplodit ja palattiin paikallemme. Ihmiset olivat hienosti pukeutuneita ja osa hymyili kovasti. Mm. allekirjoitanut. Sitten vielä stipendien jakoa ja suvivirsi ja valmista tuli. 

Kahvi- ja kakkutarjoilu oli järjestetty koulurakennuksen eri luokkiin, aina opiskeluryhmittäin "omalla porukalla". Omaiset pääsivät mukaan. Otettiin valokuvia. Kukitettiin. Kiitettiin opettajia ja toisiamme ja skoolattiin Fresitalla (se piti itse kolehdilla hommata,. Metropolia tarjosi vain kakun ja kahvit). 

Kerta kaikkisen muikea olo kyllä. Hieno päivä. Urakka yhdeltä osin valmis. 

Kiitos blogiseurasta, päätän raportoinnin terveydenhoitajakoulusta tähän. 

Kuvassa valmis terveyssisar kotityöpöytänsä ääressä valmistujaiskukkakimpun kera.